Uganda Mount Elgon - stredné praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 42,00 €
← späť

Uganda Mount Elgon - stredné praženie (200 g, zrnková káva)

Novinka

Kvetinová Afrika spod hory Elgon

Na úpätí majestátnej hory Elgon vo východnej Ugande sa nachádza farma The Coffee Yard, kde vznikajú výnimočné kávy s dušou afrického kontinentu. Tento projekt vedie Norman Mukuru – muž s takmer 20-ročnou skúsenosťou v kávovom svete, ktorý verí, že kvalitná káva dokáže meniť životy.

Kávové čerešne pochádzajú z oblastí Sironko, Mbale, Bulambuli a Kapchorwa. Farmári ich zbierajú ručne a každý detail spracovania je dôsledne kontrolovaný – od výberu tých najzrelších čerešní, cez fermentáciu v otvorených nádržiach pre kvetinový profil, až po sušenie na vyvýšených afrických posteliach.

Výsledkom je komplexná, sladká a voňavá káva, ktorej chuť hovorí o krajine, ľuďoch a precíznej práci za každým zrnkom. Vďaka férovému prístupu The Coffee Yard získavajú farmári lepšie ceny, ženy prácu v triedení čerešní a komunitám rastie životná úroveň.

Ochutnajte kávu, ktorá pochádza z tejto nádhernej komunity a podporte farmárov na úpätí hory Elgon.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,50
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 42,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 23.04.2025
Min. trvanlivosť: 23.04.2026

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuťový profil

Recepty

Recepty

espresso

Recept od Filipa Lörinca

Vstupná dávka: 18 g 
Výsledné množstvo: 36 g
Ratio: 1:2
Čas extrakcie: 26–30 sekúnd
Teplota: 94 °C (odporúčam o niečo vyššiu kvôli naturálnemu spracovaniu)
Tlak: 9 barov

Chuť kávy

Aróma kávy je prenikáva a sladká. Telo kávy je silné, rumové a čokoládové. V chuti dominuje sladkosť čerstvo praženého kakaa, hrozienok a malín, ktorú doprevádzajú jemne alkoholové podtóny. Na pozadí nájdeme aj jemnú horkosť čierneho čaju a horkej čokolády. 

Pôvod kávy

Kávovníky odrody SL14, SL28 a Nyasaland sa pestujú v regióne Mount Elgon v nadmorskej výške 1800 - 2200 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2024. 

Ďalšie informácie

REGIÓN: Mbale, Mount Elgon
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: The Coffee Yard
FARMÁR: Norman Mukuru
ODRODA: SL14 a SL28, Nyasaland
SPRACOVANIE: suché - natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1800 - 2200 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2024

SCA : 85

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2025 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | +421 905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a získajte zľavy

Chcem sa zaregistrovať