OPLATÍ SA BYŤ ČIERNOU KOZOU?
Tento klenot z Etiópie pochádza z vysokohorskej oblasti Uraga v regióne Guji, jednej z najvyššie položených oblastí v krajine. Väčšina kávovníkov tu patrí k mladším, vďaka čomu majú vyššie výnosy a sladšie ovocie.
Pre etiópske kávy je charakteristické naturálne spracovanie. Aj mne osobne najviac chutí naturálna Etiópia a preto ma zaujali vzorky zo spracovateľskej stanice Woreda Uraga, ktorá sa venuje výlučne len mokrému a polo-mokrému (honey) spôsobu spracovania. Nie je bežné, aby stanica spracovávala svoju kávu len jediným spôsobom, a v Etiópii je doslova rarita, ak stanica vôbec nevyužíva naturálne spracovanie. Woreda Uraga je teda taká jedinečná ako čierna koza medzi bielymi :-)
Vďaka tejto špecializácii sa členovia stanice Woreda Uraga stali skutočnými odborníkmi na mokré a polo-mokré spracovanie kávy. Do našej ponuky sme zaradili kávu spracovanú metódou black honey, ktorá odzrkadľuje ich precízny prístup a prináša výnimočné chute a arómy.
Presvedčte sa sami, či sa oplatí byť čiernou kozou medzi bielymi.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Aróma kávy je ťažšia, no veľmi sladká. Telo kávy je pomerne silné, ťažšie. V chuti sa kĺbia tóny sušeného bobuľového ovocia a
karamelizácie. Dochuť kávy je dlhá a nájdeme v nej horkosť grapefruitu a pomarančovej kôry.REGIÓN: Guji, Oromia
Mix divokých odrôd kávovníkov sa pestujú v regióne Guji v nadmorskej výške až 2300 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované black honey anaerobickou fermentáciou a následne sušené na slnku. Ručný selektívny zber 2024.
REGIÓN: Guji, Oromia
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Woreda Uraga
ODRODA: Heirloom - divoké odrody kávovníkov
SPRACOVANIE: Black Honey Anaerobic
NADMORSKÁ VÝŠKA: 2000 - 2300 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2024