Java Flowertron – svetlé praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 42,00 €
← späť

Java Flowertron – SVETLÉ praženie (200 g, zrnková káva)

Peťo odporúčaNajpredávanejšie

Šialený experiment spod sopky Argopuro

Farmára Muhlisa už možno poznáte. Z jeho farmy spod pohoria Argopuro máme skvelú kávu, ktorú spracoval metódami natural a anaerobic.

Muhlis je vyštudovaný agronóm a rozumie aj chémii. Jeho spracovateľská stanica je aj malé laboratórium, kde skúša rôzne metóda spracovania kávy.

Limitovanú kávu, ktorú od neho máme teraz nazval "flowertron", pretože je veľmi sladká a kvetinová. Jedná sa o extrémne dlhú dvojitú fermentáciu, kde najprv 72 hodín fermentuje čerešne naturálne na vzduchu a následne ich ďalších 160 hodín fermentuje v uzatvorenej nádobe, kde napumpuje oxid uhličitý.

Znie to dosť šialene, čo poviete? Chuť kávy odpovedá dĺžke fermentácii a čakajte v nej ťažšie až alkoholové a likérové tóny s doprovodom kvetov a dochuťou fermentovaného kakaa.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,50
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 42,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 23.04.2025
Min. trvanlivosť: 23.04.2026
Príprava: Káva na filter
Upražené a vypité: 945x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Recepty

aeropress

Obrátená metóda

20 g kávy na 260ml vody (pomer 1:13)

22 - 23 klikov comandante

93 stupňov voda

extrakcia 2:30

 

    - prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
    - druhý nálev pri 30 sek. a dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 120g)
    - tretí nálev pri 1 min. dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 180g)
    - štvrtý nálev pri 1 min. 30 sek. Dolejem 80g vody a premiešam (dokopy tam je 260g)
    - pri 2 min. nasadím nádstavec s filtrom (pozor, treba ho opláchnuť vodou)
    - začína extrakcia, ktorá trvá cca. 30 sek.

v60

Recept od Petra Szaba

 

30 g kávy na 450 ml vody (pomer 1:15)

23 klikov na comandante

96 stupňov voda

extrakcia 3 min.

 

    - prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
    - druhý nálev je pri 30 sekundách a dolejem 90g vody (dokopy tam je 150g)
    - tretí nálev je pri 1 min. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 250g)
    - štvrtý nálev je pri 1 min. 30 sek. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 350g)
    - piaty nálev je pri 2 min a dolejem 100g vody (dokopy tam je 450g)
    - pri 2 min 30 sek. krúživými pohybmi pomiešam obsah drippera

 

Recept od Filipa Lörinca

 

15 g —> 240 ml (91°C)
18 klikov na mlynčeku Comandante (540 mikrónov)

0:00 – 0:30 50 ml (rýchly krúživý nálev a následný “blooming”)
0:30 – 1:00 50 ml (rýchly krúživý nálev a následný “druhý blooming”)
1:00 – 2:00 140 ml (pomalý nálev, prvých 70 ml krúživo a druhých 70 ml do stredu)
finálny čas extrakcie: cca 2:30

v60

Recept Flowertron filter – Hario V60


16 g —> 240 ml (90°C)
22 klikov na mlynčeku Comandante (stredné mletie)

0:00 – 0:30 60 ml (rýchly krúživý nálev a následný “blooming”)
0:30 – 1:00 80 ml (krúživý nálev)
1:00 – 1:15 60 ml (krúživý nálev)
1:15 – 1:30 40 ml (nálev do stredu)
finálny čas extrakcie: cca 2:30

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je mocné a dominantné. V chuti dominuje karamelová sladkosť, ktorá sa veľmi pekne dopĺňa s alkoholovými a likérovými tónmi na pozadí. Dochuť je trošku ťažšia, rumová a hrozienková, mierne čokoládová.

Pôvod kávy

Odrody kávovníkov Caturra a Lini S-795 sa pestujú na východnej Jáve vo vulkanickej pôde pod vyhasnutou sopkou Argopuro. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1400 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované dvojitou fermentáciou - flowertron. Ručný zber a triedenie 2024. 

Ďalšie informácie

REGIÓN: Východná Jáva, Argopuro
FARMA: Kávovníky v okolí sopky Argopuro
FARMÁR: Mas Muhlis a 500 farmárskych rodín 
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Walida
ODRODA: červená caturra, Lini S-795
SPRACOVANIE: flowertron - dvojitá fermentácia
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 - 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2024

Prečítajte si celý príbeh nášho výletu za kávou do Indonézie na našom blogu.

Hodnotenia

Celkovo
3 hodnotenia Pridať hodnotenie
    Výborná, neobvyklá, likerová. Podľa popisu by som nepovedala že toto bude moja šálka kavy, ale kupila som mačku kavu vo vreci ako vzorku kde bola práve tato kava. Po otvorení balíčku krásna vôňa kvetov a likér, po namleti sa vôňa zvyraznila. Na aeropresse výrazná sladkosť a príjemná plnosť likeru, na V60 jemnejšia chuť a zvyraznena kvetinovost. Vrelo odporucam teplé, ale aj ako ľadovú kavu V60, alebo aeropress prekvapkat na lad, sladka chuť sa este viac zvyrazni:)
    Pouzivam Filipov recept len davam 16g kavy pre trosku plnsie telo. Radost pit takuto kavu, vsetky tie chute.. dakujem vam aj Filipovi.
    Príprava ako espresso. Voňavá, ovocno-likérovo-sladučká. Patrí do flotily chuťovečiek, ktoré mám vo VIP kategórii. Chuť je úžasná, neviem či za to môže spracovanie dvojitej fermentácie - flowertron. Kvetinky, ovocie, sladkosť, likér... krása. Než som stihol "repete", bola vypredaná. Všetky druhy spod Aprogura mi zatiaľ šmakovali, táto však o čosi viac.
Copyright © 2011 - 2025 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | +421 905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a získajte zľavy

Chcem sa zaregistrovať