Aj noví farmári si zaslúžia šancu
Daanisa je spoločenstvo drobných farmárov, ktorí sa rozhodli založiť si družstvo a začať pestovať výberovú kávu. Spoločenstvo založili piati kamaráti v roku 2021 a dnes majú už 44 členov. Je to pomerne mladé družstvo a správnemu pestovaniu výberovej kávy sa stále len učia. My v COFFEEIN sme sa rozhodli, že ich podporíme kúpou ich kávy už 2. rok po sebe.
Ak mám povedať pravdu, tak už dlhé roky som nenašiel žiadnu sucho spracovanú Etiópiu, ktorá by dosahovala kvality tých z rokov 2014 – 2016. A nepatrí tam ani táto. Ale aj napriek tomu sme ju zaradili do našej rady „supernaturals“, pretože je veľmi komplexná, sladká, vyrovnaná a cítim v nej nadšenie z práce nových farmárov.
Táto káva je dokonalá na každodenné pitie. Nepotrebujete pri nej analyzovať chute, arómy, dochute. Proste si len pripravíte šálku a užívate si pri nej deň. Je obyčajne neobyčajná, ale práve preto je super. Vyskúšajte :-)
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Recept od Filipa Lorinca:
Mletie: stredne jemné (v rámci stupnice espressa)
Teplota extrakcie: 94°C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: cca 28 s
Aróma kávy je sladká pripomínajúca hrozienka. Telo kávy je stredne silné, čajové. Chuť kávy je postavená okolo dominantného nádychu čierneho čaju. Okolo neho nájdete sladké tóny sušeného ovocia, hrozienok a miernu horkosť červeného grepu. Dochuť kávy sa nesie v karamelovom duchu.
Divoké odrody kávovníkov sa pestujú v regióne Guji vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške až 2200 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2024.
REGIÓN: Guji, Sukkee Qutto
FARMA: Daanisa
FARMÁR: 44 drobných farmárov
ODRODA: divoké odrody
SPRACOVANIE: Natural - suché
NADMORSKÁ VÝŠKA: 2100 m n. m.
ZBER: Ručný selektívny, Január 2024