Káva, na ktorú dohliada sám Ježiš
Vďaka neúnavnej práci farmárov sa kávy z Costa Ricy dostávajú čoraz vyššie v rebríčkoch kvality. Dôkazom toho je aj naša nová káva v ponuke z farmy El Salitre, ktorú sme tu mali aj minulý rok a zožala masívny úspech. Preto ju prinášame opäť.
Rodina Alvarado Fonseca sú už 3. generáciou farmárov. V roku 2015 sa rozhodli postaviť úplne novú spracovateľskú stanicu. Keďže sú hlboko veriaci, tak ju nazvali po Ježišovi, ktorého si vybrali ako svojho ochrancu a patróna.
A akú kávu sa im podarilo spraviť pod patronátom Ježiša? Skvelú! Od roku 2015 sa ich kávy pravidelne umiestňujú na vysokých priečkach súťaže cup of excellence. Supernaturalku, ktorú od nich máme my spracovali pomalým sušením - extended natural.
To znamená, že sa káva po zbere rozprestrela na africké postele a tam ju nechali sušiť až 20 dní. Následne čerešne dali do vriec a do tmy a tam ich sušili ďalších 60 dní. Vďaka tomu nám vznikla naozaj mohutná, silná chuť kávy, ktorá ale hrá pestrými tónmi zrelého tropického ovocia.
Ochutnajte aj vy kávu vypestovanú pod patronátom Ježiša.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá, trošku bylinná, pripomínajúca šalviu. Telo kávy je stredne silné a v jej chuti sa kĺbia ťažšie tóny sušeného tropického ovocia. Na pozadí je jemná acidita čiernych ríbezlí. Dochuť kávy je horkšjšia s tónmi karamelu.
Kávovníky odrody Catuai sa pestujú v regióne Brunca vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1300 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2024.
REGIÓN: Brunca, Chirripo
FARMA: El Salitre
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Corazon de Jesus
FARMÁR: Johnny Alvarado Abarca
ODRODA: 100% Catuai
SPRACOVANIE: Natural - suché
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 m n. m.
ZBER: Ručný selektívny, Marec 2024