POSLEDNÍ JEDIOVIA Z KOLUMBIE
S rodinou Ortíz spolupracujeme od roku 2022. Vtedy sme prvý krát nakúpili slávnu geishu od Williama Ortíza (syna Libarda). Od toho času sme od nich mali rôzne špecialitky a naposledy ste mohli vyskúšať set "otec proti synovi". Bola to tá istá káva, no jednu spracoval otec a druhú syn.
Tentokrát od nich prinášame kávu zo spoločnej kooperácie. Rozhodli sa spojiť sily a kávu zbierali a spracovali spoločne. Vytvorili tak spoločné dielo v ktorom sa kĺbia dlhoročné skúsenosti otca Libarda a dravosť a experimenty syna Williama.
Káva je spracovaná suchou metódou, no v kolumbii, kde je vysoká vlhkosť vzduchu to znamená pomalé sušenie a naturálnu fermentáciu počas sušenia. Za následok to má naozaj ťažké, vínne a fermentované chute. Milovníci silno fermentovaných káv si prídu na svoje.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
TURBOSHOT
20g kávy na 50g nápoja
čas extrakcie 18 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky
PEŤO ODPORÚČA
20g kávy na 45g nápoja
čas extrakcie 25 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky
Tento recept mi príde celkom masívny, tak odporúčam skúsiť aj turboshot aj tento. Budem rád za späťnú väzbu, ktorá ti sadla viac :-)
Recept od Filipa Lörinca
Pomer (brew ratio): 1:3
Mletie: veľmi jemné
Teplota extrakcie: 94°C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: 29 s
Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je silné a dominantné. V chuti sa kĺbi sladkosť tropického ovocia, ktoré je doprevádzané ťažšími tónmi červeného hrozna a klinčekov. Dochuť kávy je mierne horká, karamelová a dlhá.
Kávovníky odrody pink bourbon sa pestujú v regióne Bruselas vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2023.
REGIÓN: Bruselas, Huila
FARMA: Finca La Cabaña
FARMÁR: Libardo Ortíz
ODRODA: Pink Bourbon
SPRACOVANIE: natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023
RECEPT NA ESPRESSO:
20g kávy na 50g nápoja
čas extrakcie 20 sekúnd (turbo shot)