Best seller na festivale two coffee champs
Občas je ťažké písať tieto texty tak, aby dostatočne reflektovali jedinečnosť kávy. Každá káva, ktorú zaradíme do ponuky je niečím jedinečná a chceme, aby ste ju ochutnali. No ako upozorniť na mimoriadne výnimočnú kávu? Hmm asi len týmto textom. Takže priatelia, káva o ktorej si idete čítať je naozaj chuťovo výnimočná.
Chuť vs. príbeh, čo je viac? V tomto prípade vyhráva jednoznačne chuť kávy, ktorá je ako z inej planéty. Rodrigo Sanchez Valencia sa narodil na túto farmu, ktorú založil jeho dedko. Celý život na nej pracoval a učil sa od starého otca a po jeho smrti ju zdedil. Dnes je jej jediným majiteľom. Farma sa nachádza na chránenom území a má dokonalú mikroklímu na pestovanie kávovníkov.
Rodrigo pochopil tretiu kávovú vlnu a výberovú kávu ako celok. Preto dáva obrovský dôraz na pestovanie, ručný zber len dokonalých čerešní a následné spracovanie. A práve spracovanie robí túto kávu jedinečnou.
Rodrigo celý život experimentuje so spracovaním kávy. V roku 2017 začal vyvíjať svoju metódu studenej fermentácie. Vďaka chladu sa fermentácia spomalí a neprebehne v tak veľkej miere. To má za následok oveľa čistejšiu chuť kávy bez rušivých tónov fermentácie ako sú klinčeky a korenisté tóny. Aby toho nebolo málo, tak celý proces spravil s odrodou pink bourbon, ktorá má najvyšiu cukornatosť čerešní. Ružový bourbon + studená fermentácia = výbuch chutí
Kávu sme priniesli aj na festival two coffee champs. Boli sme zvedaví na reakcie ľudí. Tie predčili aj naše očakávania. Všetkým do jedného káva chutila a vypredala sa nám za pár hodín. Ak by som teda mal odporučiť len jedinú kávu z našej ponuky, tak je to práve táto.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter / moderné espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
16 g —> 240 ml (92°C)
22 klikov na mlynčeku Comandante (stredne hrubé mletie)
0:00 – 0:30 50 ml (rýchly krúživý nálev, zamiešanie a následný “blooming”)
0:30 – 0:45 50 ml (krúživý nálev)
0:45 – 1:15 70 ml (krúživý nálev)
1:15 – 1:45 70 ml (nálev do stredu)
finálny čas extrakcie: cca 2:30.
Aróma kávy je sladká a prenikavá, levandulová. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti sa kĺbia sladké medové tóny zrelého ovocia ako sú broskyne a mandarínky. Na pozadí je jemná acidita citrusov, ktorú doprevádza levandula. Dochuť kávy je jemne horká, karamelová.
Kávovníky odrody pink bourbon sa pestujú v regióne Huila vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované studenou mokrou fermentáciou. Ručný zber a triedenie 2024.
REGIÓN: Huila
FARMA: Finca Monteblanco
FARMÁR: Rodrigo Sanchez Valencia
ODRODA: ružový bourbon
SPRACOVANIE: studená mokrá fermentácia - 76 hodín
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 m n. m.
ZBER: ručný zber a triedenie 2024