Sumatra Aceh NATURAL - stredné praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Sumatra Aceh NATURAL - stredné praženie (200 g, zrnková káva)

Najpredávanejšie

Naša direct trade káva od farmára Hendru je 90+ bodová

K tejto káve mám osobný vzťah a vždy sa veľmi teším na každý dúšok z nej. Avšak vždy som mal pocit, že je verejnosťou nedocenená. Preto som sa nesmierne potešil, keď mi Hendra napísal, že tento rok získala jeho káva 90,04 bodov a skončila ako štvrtá najlepšia na CUP OF EXCELLENCE v Indonézii. Moje tušenie, že táto káva patrí do TOP kategórie tak potvrdila aj profesionálna porota.

Hendra a jeho rodina sa výberovej káve venujú už 11 rokov v regióne Aceh na Sumatre. Na farme vysádza rôzne stromy a rastliny a dbá o to, aby bola jeho farma pestrá čo sa týka fauny aj flóry. Na jeho farme pracuje spoločne s ním ďalších 11 farmárskych rodín a vytvorili tak krásnu a súdržnú komunitu.

S Hendrom spolupracujem už 4. rok a jeho kávy ma vždy fascinovali. Preto som sa rozhodol, že ho chcem spoznať aj osobne. Už 3.10. odlietam za ním na Sumatru, kde stravíme 3 týždňe. Predstavím vám Hendru, jeho prácu a ďalších farmárov. Myslím si, že nie je nič lepšie ako popíjať kávu farmára, ktorého môžete spoznať cez naše príbehy aj vy. Celú cestu za Hendrom a náš Sumatra trip môžete sledovať na našom IG profile coffeein_sk.

Ochutnajte majstrovské dielo od Hendru.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 04.10.2024
Min. trvanlivosť: 04.10.2025
Upražené a vypité: 712x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Recepty

Recepty

espresso

TURBOSHOT

20g kávy na 60g nápoja

čas extrakcie do 20 sekúnd

 

CLASSIC (S)HIT

20g kávy na 50g nápoja

čas extrakcie 25 - 28 sekúnd

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je silné čokoládové a dominuje v nej horkosť čokolády, ktorá sa kĺbi s karamelovou sladkosťou. Ako káva chladne, tak naberá na intenzite sladkosť ovocia. Môžeme v nej nájsť broskyne a sušené ovocie. 

Pôvod kávy

Odrody kávovníkov Abyssinia, Bourbon a Catimor sa pestujú v regióne Aceh v nadmorskej výške 1400 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou a sušené 25 dní. Ručný zber a triedenie 2024.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Stredný Aceh
FARMA: farmár Hendra + 11 farmárov z okolia
ODRODA: Abyssinia, Bourbon a Catimor
SPRACOVANIE: natural - suché
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 - 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2024

Prečítajte si celý príbeh nášho výletu za kávou do Indonézie na našom blogu.

 

Náš kamarát Ladislav Király z blogokave.sk pripravil dlhý rozhovor s Lukom o jeho príbehu a putovaní Indonéziou. Začítajte sa do neho pri šálke dobrej kávy.

 

Ako sa začalo tvoje svetobežníctvo?

 

Ešte počas štúdia v Holandsku som odišiel na šesťmesačnú stáž do thajského Bangkoku. V korporáte, ktorý vyrába interiéry do lietadiel, som robil finančného kontrolóra. Bolo to hektické, pretože som býval v okrajovej časti mesta, kde boli len nejaké tržnice a lokálne streetfoody. Po anglicky tam nikto buď nevedel, alebo sa v tomto jazyku nechcel zhovárať. Cítil som sa ako Alenka v ríši divov, ale nejako som to zvládol.

 

Po návrate ma začala lákať Južná Amerika a podal som prihlášku na výmenný študijný pobyt v Buenos Aires, kde ma aj vzali. Vtedy to však prišlo. Odrazu som z toho akoby nemal radosť a môj vnútorný hlas mi hovoril, že tam nemôžem ísť. Celú noc sa mi to hnalo hlavou a nespal som. Doslova som to nechal tak, že vesmír mi dá odpoveď. Strašne ma ťahalo späť do Ázie, akoby ma tam mala čakať životná cesta. Keď som to koordinátorom pre výmenné štúdium oznámil, chytali sa za hlavu. Vraj je už neskoro, Argentína je vybavená a v Ázii je všetko plné. Ja som však za nimi chodil dovtedy, kým sa to nepodarilo.

 

Predpokladám správne, že ťa poslali do Indonézie…

 

Áno. Koordinátori obtelefonovali univerzity v Ázii a priniesli mi fantastické správy. Našli mi extra miesto na univerzite v krásnom sultánskom meste na strednej Jáve zvanom Yogyakarta. Mne bolo jedno, do ktorej časti Ázie pôjdem a napokon z toho bola Indonézia. Bral som to ako dôkaz toho, že tam na mňa určite niečo čaká. Dá sa to povedať aj tak, že Indonézia si ma sama pritiahla.

 

Čo je na Indonézii také čarovné?

 

Podľa mňa do veľkej miery ľudia. Indonézania sú obrovskí srdciari, aj keď samozrejme nie všetci. Sú veľmi priateľskí, hraví, spontánni, skromní, usmievaví, tolerantní, mierumilovní, žijú pre prítomný okamih a majú zmysel pre pomoc druhým. Plno pozitív, nie? Indonézia má inak 300 rôznych etnických skupín a každé etnikum má svoje zvyky, svoju reč, tradície, hudbu, odevy a jedlo. Je to vlastne akoby 300 krajín v jednom štáte, ktoré sú rozložené na 16 000 ostrovoch. Detailnejšie spoznanie tohto všetkého by netrvalo celý život, ale veľa, veľa životov. Ja však mám pocit, že som tu v niektorom z minulých životov už možno bol a teraz som si doprial ďalší. Žartujem. No a okrem toho mi samozrejme učarovala príroda a jej neuveriteľná rôznorodosť.

 

Indonézčanov si vychválil, ale počul som aj o ich horšej stránke. Napríklad o tej, že nie sú príliš spoľahliví a zodpovední.

 

Je to tak. Zásadný rozdiel oproti nám je v tom, že ľudia v Indonézii žijú v teplúčku a zrelaxovaným životným štýlom. Miestami ich voláme „lemurkovia“. Mnohí majú problém s dodržiavaním termínov a s nespravením vecí včas. Keď nedodržia dohodu, ani nemajú pocit zlyhania. Ich obľúbený výraz je besok saja, čo znamená, že stačí zajtra. Problém je v tom, že z jedného besok saja vie vzniknúť posunutie o pár dní alebo aj týždňov. Jednoducho sa treba často pripomínať.

 

Celý rozhovor nájdete na www.blogokave.sk

Hodnotenia

Celkovo
6 hodnotení Pridať hodnotenie
    Najprv ma opis chuti velmi nezaujal - oproti Washed, ale nakoniec som tomu dal predsa len sancu a dobre som spravil :) Cokoladova - ovocna - aj pri vyssom ratio stale plne telo.. a vona je samozrejme nadherna.
    Vyborna kavicka, by som povedal taka na kazdodenne pitie kde clovek nehlada nic prestrelene, jemna "kavova" chut s prijemnym ovocnym pozadim.
    Po otvorení balíčka zaujmú pekné, veľké zrná s jemnou vôňou. Po zomletí vôňa vygraduje a zážitok začína. Pestrá, výdatná chuť, mne sa tam niekde vzadu zdajú aj citrusy. Ďalší fajnovečka pre krajší deň, ale čo mňa pri pití tejto kávy baví - prečítať si o nej článok a ešte lepšie blog. Keď spoznáme príbeh, vnímanie samotnej kávy sa posúva na iný level... Krása.
    Zatiaľ najlepšia od Coffeinu. Po príprave doma mám pocit, že sa vyrovnáme zážitku z najlepších kaviarní
    Vynikajúca káva. Chuť je veľmi bohatá a vyvážená. Pre mňa asi najlepšia káva od Vás. Skúšal som aj Washed variantu, ale tá ma neoslnila.
    Asi druhá najlepšia káva od Coffeeinu, akú som pil. Veľmi jemná, skvelá chuť. Naozaj pri vychladnutí cítiť náznak šťavy z broskyne.
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať