Káva - Peru Timbuyacu - svetlé praženie | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Peru Timbuyacu - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Manželia Alfonso Tejada a Karim Grandez vlastnili v Lime cestovnú agentúru, no v roku 2010 zdedil Alfonso po svojej mame kávovníkovú farmu. Jeho mama zdedila túto farmu tiež po svojich rodičoch, takže história farmy sa začala písať už pred viac ako 100 rokmi. Meno farmy pochádza ešte z roku 1915, kedy sa jeden jarný deň strhol obrovský dážď, ktorý padal takou silou, že vyzeral ako vriaca voda. Slovo „timbu“ znamená vriaci a „yacu“ vodu.

Alfonso a Karim sa po prevzatí farmy rozhodli zúročiť svoje obchodné znalosti a kontakty. Rozhodli sa robiť nielen výberovú kávu, ale aj pomáhať okolitým farmárom s predajom ich úrody. Ich farma Timbuyacu taktiež slúži ako modelový príklad na to, ako sa má pestovať a spracovať výberová káva. Robia pravidelné školenia a kurzy, ako pestovať lepšie, zdravšie a výnosnejšie kávovníky a ako správne spracovávať kávovníkové čerešne.

Nezastavili sa len pri klasickom pestovaní a spracovaní suchou a mokrou metódou. Rozhodli sa inovovať a experimentovať aj s ďalšími metódami. Vďaka anaeróbnej fermentácii začali objavovať nové chute kávy. Kávu, ktorú máme v ponuke, tiež spracovali anaeróbnou fermentáciou, vďaka čomu je chuťovo veľmi jedinečná a výrazná.


100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

8,00
Množstvo:
Vypredané
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 28.02.2022
Min. trvanlivosť: 28.02.2023
Upražené a vypité: 167x

Chuť kávy

Telo kávy je mohutné a plné. V chuti dominujú viaceré ovocné tóny. Nájdeme v nej bobuľové ovocie, sladkosť sliviek aj aciditu citrusov. Dochuť sa nesie v kávovejšom duchu a pripomína horkú čokoládu a čierny čaj.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Catuai sa pestujú v regióne Amazonas, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované 36-hodinovou anaerobickou fermentáciou a následne sušené na priamom slnku 20 dní. Ručný zber a triedenie 2020.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Amazonas
FARMA: Timbuyacu
FARMÁR: Alfonso Tejada Iberico & Karim Rosario Araoz Grandez
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: 100 % Catuai
SPRACOVANIE: anaerobická fermentácia – 36 hodín
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020

Viac o anaeróbnej fermentácii si môžete prečítať v mojom článku Nové trendy v spracovaní kávy – kontrolovaná fermentácia.

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Ochutnal som už "tmavšiu" sestru tejto výberovky, v podstate sú veľmi podobné. Cítiť lahodnú ovocnosť s trochou horkosti na konci, celé to ešte zvýrazňuje fermentácia. Niekedy ma baví dať si ju "kratšiu" a mocnejšiu, pod jemne väčším tlakom, niekedy zase opačne. Aj tu sa potvrdzuje, že experimentovať sa oplatí. ...Coffeein - vďaka Vám za tieto skvosty :-)
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA ČIERNY NOVEMBER