Manželia Alfonso Tejada a Karim Grandez vlastnili v Lime cestovnú agentúru, no v roku 2010 zdedil Alfonso po svojej mame kávovníkovú farmu. Jeho mama zdedila túto farmu tiež po svojich rodičoch, takže história farmy sa začala písať už pred viac ako 100 rokmi. Meno farmy pochádza ešte z roku 1915, kedy sa jeden jarný deň strhol obrovský dážď, ktorý padal takou silou, že vyzeral ako vriaca voda. Slovo „timbu“ znamená vriaci a „yacu“ vodu.
Alfonso a Karim sa po prevzatí farmy rozhodli zúročiť svoje obchodné znalosti a kontakty. Rozhodli sa robiť nielen výberovú kávu, ale aj pomáhať okolitým farmárom s predajom ich úrody. Ich farma Timbuyacu taktiež slúži ako modelový príklad na to, ako sa má pestovať a spracovať výberová káva. Robia pravidelné školenia a kurzy, ako pestovať lepšie, zdravšie a výnosnejšie kávovníky a ako správne spracovávať kávovníkové čerešne.
Nezastavili sa len pri klasickom pestovaní a spracovaní suchou a mokrou metódou. Rozhodli sa inovovať a experimentovať aj s ďalšími metódami. Vďaka anaeróbnej fermentácii začali objavovať nové chute kávy. Kávu, ktorú máme v ponuke, tiež spracovali anaeróbnou fermentáciou, vďaka čomu je chuťovo veľmi jedinečná a výrazná.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Telo kávy je mohutné a plné. V chuti dominujú viaceré ovocné tóny. Nájdeme v nej bobuľové ovocie, sladkosť sliviek aj aciditu citrusov. Dochuť sa nesie v kávovejšom duchu a pripomína horkú čokoládu a čierny čaj.
Kávovníky odrody Catuai sa pestujú v regióne Amazonas, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované 36-hodinovou anaerobickou fermentáciou a následne sušené na priamom slnku 20 dní. Ručný zber a triedenie 2020.
REGIÓN: Amazonas
FARMA: Timbuyacu
FARMÁR: Alfonso Tejada Iberico & Karim Rosario Araoz Grandez
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: 100 % Catuai
SPRACOVANIE: anaerobická fermentácia – 36 hodín
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020
Viac o anaeróbnej fermentácii si môžete prečítať v mojom článku Nové trendy v spracovaní kávy – kontrolovaná fermentácia.