Neskoré zbery z roku 2022 sú mega sladké.
Zber čerešní v keni je rozdelený na 2 fázy. Takzvaný skorý zber, ktorý prebieha od mája do júla a následne je neskorý zber, ktorý prebieha od októbra do decembra. Viete aký je medzi nimi rozdiel?
Pri skorom zbere sa zbierajú červené čerešne, ktoré dozrievajú na kríku ako prvé. Ako isto viete, tak čerešne na kávovníku dozrievajú priebežne. Na kríku sa nachádzajú už aj ich kamoši. Zelené, nedozreté čerešne. Tie si pýtajú viac času. Dozrievajú pomalšie.
Pri prvých zberoch je kávovník „očistený“ od prvých dozretých čerešní a energia na rast ide už len do čerešní, ktoré zostali na kríku. Ich čas prichádza až v októbri. Na kríku strávili značne viac času a tak nasali oveľa viac živín z pôdy. To má za následok živší, sladší a plnší chuťový profil.
Ochutnajte aj vy neskoré zbery z kene, ktoré boli spracované tradičnou metódou dvojitého premytia a následne sušené na slnku. Mňam!
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Aróma kávy je sladká a prenikavá. Telo kávy je stredne silné čajové. V chuti dominujú sladké tóny malého bobuľového ovocia ako sú černice a čučoriedky. Dochuť kávy je jemne horká ako čierny čaj a karamel.
Kávovníky odrody Batian, Ruiru 11, SL28, SL34 sa pestujú v regióne Muranga vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou. Ručný zber a triedenie 2022.
REGIÓN: Muranga
FARMA: Wanjengi
FARMÁR: družstvo farmárov (1500 členov)
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Batian, Ruiru 11, SL28 & 34
SPRACOVANIE: Washed – mokré
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 – 1800 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2019