Najčerstvejšie zbery opäť skladom! Limitovaná ponuka.
Divoko rastúca geisha z pralesa.
GEISHA NATURAL - FILTER ROAST = suché spracovanie kávy, pražená na filter
S fincou Jerusalén a farmárom Josém spolupracujeme už od roku 2018. Pravidelne každý rok máme od neho kávu. V roku 2022 sme ho aj osobne navštívili a spoločne sme kávu zbierali. Je to naša prvá direct trade spolupráca a Josého káva je dlhodobo najobľúbenejšia výberovka v našej ponuke.
Jeho farma v ktorej rastú divoké odrody kávovníkov GEISHA leží v hlbokom pralese pri mestečku Trinidad v Hondurase. Kávovníky tam zasadili ešte jeho prarodičia pred vyše 150 rokmi.
Naprostým unikátom farmy je, že sa kávovníky pestujú vo veľmi pestrej flóre a faune a tak nasávajú "silu lesa". Môžeme povedať, že sú to "lesné plody", pretože ich rast prebieha bez cudzieho zásahu v divokom pralese. Toto je káva vo svojej najdivokejšej podobe.
Ak Vás zaujíma celý príbeh farmy Jerusalén a náš trip report z nej, tak nižšie v kolónke "viac informácií" nájdete link na článok v ktorom je veľa fotiek a príbeh ako sa k nám táto káva dostala.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Metóda prípravy: filtrovaná káva
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Očakávajte divočinu, ktorú ste v káve ešte nikdy necítili. V chuti dominuje veľmi silné telo, ktoré pri prvom dúšku prebije všetko. No nezlaknite sa. Dajte káve čas a pite ju počas toho ako pomaly chladne. Počas chladnutia sa bude otvárať a vyfarbovať sa. Dominantnou chuťou tejto kávy je čerešňa a čokoláda, no nájdete v nej aj rôzne tóny bobuľového ovocia a sladkosť cascary.
Až keď som na vlastné oči videl ako je táto káva spracovaná som pochopil pôvod jej chuti a tej sily, ktorú v sebe má. Po pomalom sušení na slnku, ktoré trvá 15 - 20 dní sa vysušené čerešne dajú do žochov na ďalšie sušenie, ktoré trvá až 60+ dní! Toto extrémne pomalé sušenie sprevádza aj fermentácia vďaka ktorej vzniká jej jedinečná chuť s masívnym telom.
REGIÓN: Santa Barbara
MESTO: Trinidad
FARMA: Finca Jerusalén
FARMÁR: José F. Cuellár Fajardo
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Geisha
SPRACOVANIE: natural - suché
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1350 m n. m.
ZBER: selektívny ručný, NOV 2023 - JAN 2024
Farmu Jerusalén sme v januári 2022 navštívili osobne. Prečítajte si ako to tam vyzerá a prebieha.