Peru leží na západnom pobreží Južnej Ameriky. Podnebie krajiny je veľmi rozmanité a môžeme tu nájsť tropické podnebie vo východnej nížine a púšť na západe krajiny pozdĺž pobrežia. Z hľadiska kávy je ale najdôležitejšia oblasť pohoria Ánd. Práve na východných svahoch tohoto pohoria sa pestujú kávovníky.
V Peru sa pestuje výlučne len Arabika, a to hlavne odrody Typica a Caturra. Až 95 % kávy je od drobných farmárov, ktorí vlastnia len 2 – 3 ha pôdy. Väčšinou sa jedná o farmárske rodiny s dlhou tradíciou pestovania kávovníkov. Keďže sa jedná o drobných farmárov, tak svoje dokonale červené čerešne odovzdávajú do spracovateľskej stanice, ktorá od nich čerešne vykupuje za férové ceny. Spracovateľská stanica Juan Marco El Palto, z ktorej máme túto kávu, obdržala už rôzne certifikácie a ich dlhodobým cieľom je pravideľne sa účastniť v Cup of Excellence a získavať popredné umiestnenia.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Telo kávy je mohutné a silné. V chuti dominujú sládké a čokoládové tóny s podtónom kakaa. Duchuť je mierna acídna a horká, pripomínajúca kôru pomaranču a grapefruitu.
Kávovníky odrody Caturra, Typica a Catimor sa pestujú v Peruánskych Andách, v regióne El Palto, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1800 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: El Palto
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Juan Marco El Palto
PÔDA: vlkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Caturra / Typica / Catimor
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 – 1800 m n. m.