Spracovateľská stanica Nyakizu leží na juhu krajiny v regióne Nyaruguru blízko hraníc s Burundi. Tento región je známy svojim vysokým potenciálom na pestovanie kávovníkov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, pôde bohatej na minerály, prívetivému podnebiu pre kávovníky a množstvu zrážok tu rastie výborná káva s vysokou cukornatosťou a bohatým chuťovým profilom.
Kávovníkové čerešne sa dostávajú do stanice vďaka drobným farmárom z regiónu, ktorí pestujú výlučne len odrodu Bourbon. Stanica Nyakizu vykúpi ich čerešne za férovú cenu, a tie idú na spracovanie. Začína sa ručným triedením a následne idú čerešne na celý proces mokrého spracovania s 18-hodinovou fermentáciou na jej konci. Nakoniec sa káva suší na afrických posteliach až 35 dní. (Vďaka vysokej nadmorskej výške je aj vysoká vlhkosť vzduchu, a tá proces sušenia výrazne spomaľuje.)
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Telo kávy je stredne silné, čajové. Dominantou v chuti je ovocnosť, ktorá je veľmi iskrivá až perlivá. V chuti nájdeme tóny citrusových plodov, ako sú limetky a citróny. Dochuť kávy je mierne horká pripomínajúca jemne spálený karamel.
Kávovníky odrody Bourbon sa pestujú v regióne Nyaruguruvo, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1750 - 2100 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou a zbierané a triedené ručne v roku 2018.
REGIÓN: Nyaruguru
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Nyakizu
FARMÁR: drobní farmári z regiónu
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: 100% Bourbon
SPRACOVANIE: mokré (18-hodinová fermentácia)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1750 - 2100 m n. m.
ZBER: ručný, máj 2018