Francisca a Oscar Chacón sú majiteľmi spracovateľskej stanice a okolitých kávovníkových fariem s menom Las Lajas. Sú už 3. generáciou farmárov z rodiny Chacón a pokračujú v práci svojich starých rodičov, od ktorých farmy zdedili. Ich víziou a cieľom je produkovať najkvalitnejšie kávy z Costa Ricy. Zaujímavosťou je, že kávovníkové čerešne spracúvajú len suchou a polo-mytou (honey) metódou. Od roku 2009 sa ich kávy pravideľne zúčastňujú v národenej súťaži Cup of Excellence.
100 % Arabika
Speciality grade
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Káva má silné, dominantné telo, v ktorom prevláda mliečna čokoláda a chuť kandizovaného ovocia. V chuti môžeme nájsť sladký ananás, jahody a v dochuti hlavne karamel a trstinový cukor.
Kávovníky odrody Caturra a Catuai sa pestujú vo vulkanickej pôde v regióne Sabanilla de Alajuela, v nadmorskej výške 1300 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované polo-mytou metódou (black honey). Ručný zber január – február 2017.
REGIÓN: Sabanilla de Alajuela
FARMA: Las Lajas
FARMÁR: Francisca a Oscar Chacón
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Caturra, Catuai, Villa Sarchi, Bourbon, SL28
SPRACOVANIE: polo-myté (black honey)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 - 1600 m n. m.
ZBER: ručný, január – február 2017
Viac informácií o káve z Kostariky sa dočítate v našom článku.