Hario V60 - porcelánový dripper | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Alternatívny kávovar Hario V60 - porcelánový

Firma Hario bola založená v roku 1921 a v preklade znamená „kráľ skla“. Ich drippery si v 21. storočí získali obrovskú priazeň, pretože za malé peniaze a malú námahu dokážu pripraviť skvelú šálku kávy. TIP: Pod obrázkom kávovaru nájdete fotonávod i video, ako si cez tento kávovar pripraviť kávu.

Cena (s DPH)

25,00
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom

Ďalšie informácie

Návod, ako si pripraviť kávu cez Hario V60

Na začiatok je dôležité povedať, že existujú rôzne metódy prípravy cez Hario. Na internete je množstvo foto-návodov, ale aj videí. Taktiež si môžete vymyslieť vlastnú metódu prípravy. Pomeliete si kávu jemnejšie/hrubšie, alebo necháte kávu lúhovať dlhšie/kratšie. Všetko je to na Vás. V našom foto-návode je postup, ktorý sa nám osvedčil najviac a káva nám týmto postupom chutí najviac.

1. Predpríprava

  • Pripravíme si všetko, čo budeme potrebovať. Hario, mlynček na kávu, filtre, kanvicu na horúcu vodu a, samozrejme, kávu.
  • Na začiatok si môžeme dať zovrieť vodu a pomalými, krúživými pohybmi ju nalievať na Hario. Zohrejeme tým kávovar aj šálku.
  • Vložíme filter do Haria a pomalými, krúživými pohybmi nalievame na neho vodu. Premytie filtra má viacero výhod. Dostanete z neho preč "papierovú" chuť a taktiež sa nalepí na kávovar, čo nám uľahčí prácu.

Príprava kávy cez Hario V60

2. Príprava

  • Do mlynčeka nasypeme cca 20 - 24 g kávy a kávu namelieme. Každému sadne iná hrúbka mletia. My sme kávu namleli na hrúbku približne kuchynskej soli.
  • Pred mletím dáme zovrieť vodu. Po zovretí by mala chladnúť cca minútu. Správna teplota je 93 - 94 stupňov.
  • Mletú kávu nasypete do filtra. Následne chytíte kávovar za uško a jemne pobúchate po stole. Takto káva viac sadne na seba.
  • Kávovar s kávou položíte buď na šálku, z ktorej kávu budete piť, alebo na väčšiu nádobu, z ktorej následne kávu budete rozlievať, a extrakcia môže začať.

Príprava kávy cez Hario V60

3. Extrakcia

  • Na začiatok nalejte cca 1 dcl horúcej vody na kávu a počkajte 30 sekúnd. Káva začne "kvitnúť".
  • Po 30 sekundách môžete pomalými, krúživými pohybmi začať nalievať kávu. Začína sa od stredu a krúžením sa pomaly dostávate na okraj.
  • Kávu vo filtri môžete zamiešať a trošku počkať, kým prebieha extrakcia.
  • Asi po minúte extrakcie môžete rovnakým krúživým pohybom nalievať vodu.
  • Vodu nalievajte dovtedy, dokým nedostanete požadované množstvo kávy. Vo všeobecnosti to ale vychádza, že na 20 g kávy idú 2 dcl horúcej vody.

Príprava kávy cez Hario V60 Príprava kávy cez Hario V60 Príprava kávy cez Hario V60 Príprava kávy cez Hario V60 Príprava kávy cez Hario V60 Príprava kávy cez Hario V60

DODATOČNÉ INFO: Zákazníci sa zvyknú pýtať, aký je rozdiel medzi Hario-m a Chemex-om. Rozdiel je hlavne vo filtroch. Chemex má o 25 - 30 % silnejšie filtre. To znamená, že dokážu zadržať viac lipidov a sedimentu, a tak dostávate čistejší finálny produkt. Takáto káva je oveľa sladšia a čistejšia.

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Moja najobľúbenejšia metóda na prípravu filtrovanej kávy. Káva z V60 je vždy sladká a jemná.

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA ČIERNY NOVEMBER