V chuti prevládajú čokoládové, zemité až korenisté tóny s dlhotrvajúcou dochuťou.
Táto káva vás zavedie priamo do srdca Indonézie, kde sa v oblasti Batak - Aceh na vulkanickej pôde, bohatej na minerály, pestuje jedna z najvýnimočnejších káv na svete.
Naše zrnká sú vybrané z odrôd Catimor a Typica, ktoré sa vyznačujú stredne silným, krémovým telom a komplexným chuťovým profilom, v ktorom prevládajú čokoládové, zemité a korenisté tóny. Decentná, dlhotrvajúca dochuť, pripomínajúca čierny čaj a dodáva tejto káve jedinečný charakter.
Sumatra Mandheling je spracovaná metódou Giling Basah (mokré spracovanie), ktorá je typická pre indonézsku kávu a zásadne prispieva k jej osobitému profilu, keďže sa káva lúpe ešte kým je mokrá. Káva je pestovaná v nadmorskej výške 800 - 1 600 metrov, čo jej dáva dostatok času na pomalé dozrievanie a súčasne vplýva na jej kvalitu a chuť.
Sumatra Mandheling je nielen kávou, ale aj príbehom indonézskej vášne a tradície, ktorá sa začala už v 17. storočí, keď Holanďania priniesli kávovník do tohto tropického raja. Každá šálka tejto kávy tak predstavuje most medzi starými tradíciami a vašou snahou o objavovanie nových chuťových zážitkov.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti prevládajú čokoládové, zemité až korenisté tóny. Dochuť kávy trvá dlhšie, ale je veľmi decentná, slabá, pripomínajúci čierny čaj s medom.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Batak - Aceh, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 800 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Batak - Aceh
FARMA: drobní farmári z regiónu
ODRODA: Catimor, Typica
SPRACOVANIE: Giling Basah (mokré), sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 800 - 1600 m n. m.
Viac informácií o káve zo Sumatry (Indonézie) sa dočítate v našom článku.