Java Flowertron – svetlé praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Java Flowertron – svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

Peťo odporúčaNajpredávanejšie

Šialený experiment spod sopky Argopuro

Farmára Muhlisa už možno poznáte. Z jeho farmy spod pohoria Argopuro máme skvelú kávu, ktorú spracoval metódami natural a anaerobic.

Muhlis je vyštudovaný agronóm a rozumie aj chémii. Jeho spracovateľská stanica je aj malé laboratórium, kde skúša rôzne metóda spracovania kávy.

Limitovanú kávu, ktorú od neho máme teraz nazval "flowertron", pretože je veľmi sladká a kvetinová. Jedná sa o extrémne dlhú dvojitú fermentáciu, kde najprv 72 hodín fermentuje čerešne naturálne na vzduchu a následne ich ďalších 160 hodín fermentuje v uzatvorenej nádobe, kde napumpuje oxid uhličitý.

Znie to dosť šialene, čo poviete? Chuť kávy odpovedá dĺžke fermentácii a čakajte v nej ťažšie až alkoholové a likérové tóny s doprovodom kvetov a dochuťou fermentovaného kakaa.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 03.05.2024
Príprava: Káva na filter
Upražené a vypité: 149x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Recepty

aeropress

Obrátená metóda

20 g kávy na 260ml vody (pomer 1:13)

22 - 23 klikov comandante

93 stupňov voda

extrakcia 2:30

 

    - prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
    - druhý nálev pri 30 sek. a dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 120g)
    - tretí nálev pri 1 min. dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 180g)
    - štvrtý nálev pri 1 min. 30 sek. Dolejem 80g vody a premiešam (dokopy tam je 260g)
    - pri 2 min. nasadím nádstavec s filtrom (pozor, treba ho opláchnuť vodou)
    - začína extrakcia, ktorá trvá cca. 30 sek.

v60

Recept od Petra Szaba

 

30 g kávy na 450 ml vody (pomer 1:15)

23 klikov na comandante

96 stupňov voda

extrakcia 3 min.

 

    - prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
    - druhý nálev je pri 30 sekundách a dolejem 60g vody (dokopy tam je 150g)
    - tretí nálev je pri 1 min. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 250g)
    - štvrtý nálev je pri 1 min. 30 sek. a dolejem 110g vody (dokopy tam je 350g)
    - piaty nálev je pri 2 min a dolejem 110g vody (dokopy tam je 450g)
    - pri 2 min 30 sek. krúživými pohybmi pomiešam obsah drippera

 

Recept od Filipa Lörinca

 

15 g —> 240 ml (91°C)
18 klikov na mlynčeku Comandante (540 mikrónov)

0:00 – 0:30 50 ml (rýchly krúživý nálev a následný “blooming”)
0:30 – 1:00 50 ml (rýchly krúživý nálev a následný “druhý blooming”)
1:00 – 2:00 140 ml (pomalý nálev, prvých 70 ml krúživo a druhých 70 ml do stredu)
finálny čas extrakcie: cca 2:30

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je mocné a dominantné. V chuti dominuje karamelová sladkosť, ktorá sa veľmi pekne dopĺňa s alkoholovými a likérovými tónmi na pozadí. Dochuť je trošku ťažšia, rumová a hrozienková, mierne čokoládová.

Pôvod kávy

Odrody kávovníkov Caturra a Lini S-795 sa pestujú na východnej Jáve vo vulkanickej pôde pod vyhasnutou sopkou Argopuro. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1400 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované dvojitou fermentáciou - flowertron. Ručný zber a triedenie august 2023. 

Ďalšie informácie

REGIÓN: Východná Jáva, Argopuro
FARMA: Kávovníky v okolí sopky Argopuro
FARMÁR: Mas Muhlis a 500 farmárskych rodín 
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Walida
ODRODA: červená caturra, Lini S-795
SPRACOVANIE: flowertron - dvojitá fermentácia
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 - 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, august 2023

Prečítajte si celý príbeh nášho výletu za kávou do Indonézie na našom blogu.

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Neviete to povedať slovami? Povedzte to kávou

Chcem obdarovať moju mamu