Káva s jemnou aciditou sušeného ovocia, klinčekov a červeného hrozna. Dochuť je čokoládová.
Táto unikátna káva pochádza z najodľahlejších kútov sveta. Vďaka pestovaniu v oblasti Waghi Valley v nadmorskej výške 1 600 metrov a v špecifických podmienkach tamojších pralesov prináša táto káva nezabudnuteľný chuťový zážitok.
Káva je spracovaná mokrou metódou a fermentovaná po dobu 24 hodín, čo zdôrazňuje jej jedinečný charakter plný jemnej acidity, arómy sušeného ovocia, klinčekov a červeného hrozna. S dochuťou, ktorá pripomína lahodnú čokoládu je táto káva neodolateľnou voľbou pre milovníkov netradičných chutí.
Významným aspektom je jej zdroj – až 75 % produkcie pochádza od malých farmárov, ktorí svoje plodiny zbierajú ručne v náročných podmienkach hlboko v pralesoch. Každé zrno je tak dôkazom ťažkej práce a oddanosti miestnych farmárov, ktorí sa podieľajú na výrobe tejto exkluzívnej kávy.
Praženie Full City zvýrazňuje bohatosť a hĺbku chutí, čím vytvára mohutné telo s korenistými tónmi, ktoré potešia každého kávového gurmána. S každým dúškom tejto výnimočnej kávy nie len podporujete miestnych farmárov z regiónu, ale zažijete aj nezabudnuteľnú cestu plnú exotických chutí a aróm a chutí.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Telo kávy je mohutné. Na začiatku očarí krásnou arómou, ktorá sa otvorí počas mletia. V chuti kávy môžeme nájsť arašidovú sladkosť, sušené ovocie, červené hrozno, klinčeky, víno a korenistú, ostrú dochuť.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Waghi Valley, v nadmorskej výške 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou. Pestuje sa hlboko v pralese, kde vďaka vysokej vlhkosti dozrieva pomaly. Vysoké stromy v pralese neprepúšťajú slnečné svetlo, čo ešte podporuje čas zretia. Je to káva s nádhernými, rovnomernými zrnami.
REGIÓN: Waghi Valley
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Sigri
ODRODA: Typica
SPRACOVANIE: mokré (24 hod. fermentované)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 m n. m.
Viac informácií o káve z Papuy Novej Guiney (Indonézie) sa dočítate v našom článku.