V chuti dominujú sladké ovocné tóny bobuľového ovocia. Je skvelá na šťavnaté espresso.
Táto káva je pestovaná v oblasti Kirinyaga, na úpätí národného parku Mount Kenya, v nadmorskej výške 1 600 – 1 900 metrov, je synonymom pre dokonalosť a chuťovú výnimočnosť.
Pražíme ju na odtieň Full City, vďaka čomu ponúka táto káva stredne silné, sirupové telo s dominujúcimi sladkými ovocnými tónmi bobuľového ovocia, doplnené o nuansy karamelu a červeného hrozna. Na podnebí úst sa rozvinie jemná bylinková horkosť, zatiaľ čo slabšia dochuť pripomínajúca hrozienka a sušené fígy zanecháva dlhotrvajúci zážitok.
Kenya Kirinyaga Kii je výsledkom precízneho spracovania metódou mokrého spracovania, kde je káva fermentovaná 36 hodín a následne sušená na slnku. Ručný zber a triedenie zaručujú, že do vašich šálok sa dostanú len tie najkvalitnejšie zrná, vybrané s láskou a starostlivosťou drobných farmárov z regiónu, združených v družstve Rungeto COOP.
História tejto kávy siaha do roku 1800, keď ju do Keni priviezli misionári, a rýchlo sa stala dôležitým obchodným artiklom. S viac ako 300 000 kávovými plantážami zamestnáva káva až 15 % obyvateľov krajiny, čo svedčí o jej kľúčovej úlohe v keňskej ekonomike a kultúre.
Vychutnajte si šálku Kenya Kirinyaga Kii a nechajte sa uniesť jej bohatou chuťou, ktorá je ako stvorená pre prípravu šťavnatého espressa. Objavte kúsok Keni v každom dúšku a zažite skutočný kávový zážitok, ktorý oslavuje tradíciu, kvalitu a nezameniteľnú chuť.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Telo kávy je stredne silné, sirupové. V chuti dominujú sladké ovocné tóny bobuľového ovocia. Na podnebí úst môžeme cítiť jemnú, bylinkovú horkosť. Dochuť kávy je slabšia, pripomínajúca hrozienka a sušené ovocie.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Kirinyaga v národnom parku Mount Kenya, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 – 1900 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou, fermentovaná 36 hodín a následne sušená na slnku. Ručný zber a triedenie sú garanciou dokonalých zŕn.
REGIÓN: Kirinyaga
FARMA: drobní farmári z regiónu
DRUŽSTVO: Rungeto COOP (1200 farmárov)
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Kii
ODRODA: SL 28 a SL 34
SPRACOVANIE: mokré (36 hod. fermentované)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 1900 m n. m.
Viac informácií o Keni a jej káve sa dočítate v našom článku